-
Wie zijn we
Mensen
 

Even voorstellen

Ype Wijnia


Ype Wijnia behaalde in 1998 zijn ingenieursdiploma Technische Bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft. In maart 2016 is hij gepromoveerd bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft over het ontwerp en de organisatie van besluitvormingsprocessen voor kapitaalintensieve industrieën.

Ype heeft grote ervaring in asset management. Van 1999 tot 2007 had hij een leidende rol met betrekking tot de inrichting van het asset management bij Enexis (voormalig Essent Netwerk B.V.), het tweede bedrijf in de wereld die zijn asset management processen gecertificeerd heeft volgens de PAS 55 standaard. In zijn functie als risicomanager bij Essent Netwerk B.V. heeft Ype Wijnia tevens studies verricht naar ondermeer het ontwerp van veiligheidsindicatoren voor het gasnetwerk, de optimale lange termijn strategie voor het vervangen van assets (LTAP) en de risico’s gerelateerd aan IT systemen. Sinds 2008 is Ype zelfstandig asset management adviseur met als belangrijkste aandachtsgebieden risico- en investeringsmanagement.

 CV Ype Wijnia

John de Croon


John heeft bijna 20 jaar asset management ervaring. Na zijn studies HTS Elektrotechniek te Zwolle en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Humberside, trad John de Croon in 1993 in dienst bij KEMA. Daar was hij als adviseur werkzaam op het gebied van de Asset Lifecycle Management-processen: investeringsbeslissingen, engineering, bouw en onderhoud. Van 1998 tot 2005 werkte John bij Capgemini Consulting (en Ernst & Young Consulting, dat door Capgemini was overgenomen) als adviseur binnen het vakgebied van Asset Management. Vervolgens was hij Principal Manager bij PricewaterhouseCoopers, waar hij Asset Management als aandachtsgebied had. Sinds 2008 is John als zelfstandig Asset Management adviseur werkzaam.

John de Croon heeft een ruime internationale ervaring in organisatieverandering, pakketselectie en –implementatie van assetmanagement en onderhoudspakketten, investeringsselectie, het opstellen van onderhoudsconcepten, asset management- en onderhoudsmanagementbenchmarking, ISO55001 / PAS55-trajecten en Lange Termijn Asset Planning (LTAP).

CV John de Croon

   

 

Nederlands English Duits

postbus 30113
8003 CC Zwolle
info@assetresolutions.nl
06 - 30 18 68 94
BTW NL8231.48.919.B01

colofon
disclaimer
privacy

-