-
Asset management
 

Asset management, wat is dat eigenlijk?

In de wereld wordt de term asset management te pas en te onpas gebruikt. Op de radio komt weleens een asset manager langs om de ontwikkelingen op het Damrak te becommentariëren, wat suggereert dat asset management financiële haute couture is. Aan de andere kant, in de technische wereld gaat asset management over het beheer van installaties. En in de standaarden wordt asset management vaak gedefinieerd in een volzin van meerdere regels waarin de termen proces, systematisch en optimaliseren gegarandeerd voorkomen. Maar wat is het nu echt? 

Onze visie

Asset Management is, heel simpel, de maximale waarde uit de assets halen. Hierbij zijn in onze ogen 2 zaken essentieel.

  1. Risicobeheer. Assets en hun toegevoegde waarde kunnen verloren gaan door allerlei zaken. Maar falende assets kunnen ook heel veel schade voor de omgeving veroorzaken. Een goed begrip van de risico’s helpt verrassingen voorkomen.
  2. Systematisch werken. Er zijn zoveel bedreigingen en kansen dat het overzicht makkelijk verloren gaat. Terwijl het cruciaal is dat de belangrijkste problemen eerst worden opgelost. Het systematisch maken van keuzen helpt om orde in deze chaos te scheppen.

Beide onderdelen van onze visie komen terug in ons motto: Processing Risk. Net zo belangrijk voor ons is het principe Less Is More. Focus op hoofdzaken levert vaak meer op dan alles half doen. En dat geldt ook voor de inrichting van het asset management binnen een organisatie. Een simpel ontwerp dat iedereen begrijpt levert meer op dan een ingewikkelde blauwdruk waarvan iedereen in verwarring raakt. Het scheelt in ieder geval een hoop discussie.

   
Nederlands English Duits

postbus 30113
8003 CC Zwolle
info@assetresolutions.nl
06 - 54 79 12 21
BTW NL8231.48.919.B01

colofon
disclaimer
privacy

-